Foto: Pernilla Pedersen

Klubbtävlingar

Varje ”termin” genomför klubben tre interna klubbtävlingar. Tävlingarna har oftast ett tema eller motto fritt och bedöms av externa fotoklubbar. Varje deltagare deltar med max tre bilder försedda med kort signatur och med kortaste sida 1080 px. Vi ber att få bilderna placerade med kommentar och placerade 1 - 10 där bild 1 är bästa bild.

Vid årets slut utses en klubbmästare som tillsammans med placering två och tre erhåller ett pris.

Klubben gör även bildbedömningar åt andra fotoklubbar.

Vid våra onsdagsmöten får gärna klubbmedlemmarna ta med sig tre bilder för bildkritik.

Foto: Calle Jörnland

Trekampen

En årlig fototävling mellan Eslövs, Ystads och Vellinge fotoklubbar där arrangerande klubb har hand om tävlingen vart tredje år. Varje deltagare får delta med högst 3 bilder i varje klass: Svartvitt (påsikt), färg (påsikt) och digitalt. Bilderna lämnas in klubbvis.

Foto: Peter Posselwhite

Övriga tävlingar

Klubben erbjuds som medlem i Riksförbundet Svensk Fotografi att delta, klubbvis eller enskilt, i ett antal fototävlingar bl.a Nordiskt Fotomästerskap.

Tävlingsledare:

Hans Kongbäck